اگر از روند تکنولوژی پیروی نکرده باشید ، می دانید که داشتن یک SSD (درایو SSD) به یک ماده اصلی تبدیل شده است ، چه بخواهید یک لپ تاپ بخرید و چه یک کامپیوتر بسازید. امروزه ، پردازنده های چند هسته ای و گیگابایت RAM اغلب دستگاه های ذخیره سازی را کند کرده و مانع عملکرد کلی کامپیوتر می شوند.
با این حال ، مانند هر فناوری دیگر ، SSD ها بیش از آنچه در نگاه اول به نظر می رسند ، دارند. اگر با دنیای SSD آشنا نیستید و قصد دارید قدمی بردارید ، در اینجا همه چیزهایی است که باید برای تصمیم گیری آگاهانه بدانید.
آناتومی SSD
SSD اساساً از سه جز components تشکیل شده است.
1. NAND Flash: اینها اجزایی هستند که داده های شما واقعاً بر روی آنها قرار دارد. NAND Flash از چندین بلوک حافظه غیر فرار تشکیل شده است که برای ذخیره داده ها به انرژی نیاز ندارند.
2. کنترل کننده: این یک پردازنده داخلی است که به عنوان مغز عملیات عمل می کند. این شامل میان افزار است که وظایف خواندن و نوشتن SSD را مدیریت می کند.
3. حافظه DDR: بسیاری از SSD ها همچنین دارای مقدار کمی حافظه DDR متغیر هستند که برای ذخیره اطلاعات مورد استفاده قرار می گیرد ، اساساً برای افزایش بیشتر سرعت نوشتن SSD.
حافظه فلش NAND در SSD از سلولهای زیادی تشکیل شده است که حاوی اطلاعات به بیت هستند که می توانند روشن یا خاموش شوند. تعداد بیت ها در این سلول ها نوع SSD را تعیین می کند. هر یک از انواع مختلف SSD دارای ویژگی های مختلفی هستند.
SSD های تک سطح (SLC) در هر سلول یک بیت ذخیره می کنند. این به آنها عملکرد عالی همراه با افزایش دوام می دهد. SLC SSD فناوری توصیه شده فلش برای برنامه های حیاتی و خدمات ذخیره سازی مهم است. پس تعجبی ندارد که SLC گران تر است و معمولاً به مصرف کنندگان ارائه نمی شود.
سپس SSD های چند سطحی (MLC) وجود دارد که می تواند دو بیت در هر سلول ذخیره کند. ذخیره سازی بیت اضافی به دلیل قابلیت اطمینان کمی کاهش یافته در مقایسه با SLC SSD است. با این حال ، این باعث می شود MLC SSD مقرون به صرفه باشد.
SSD های سطح سه گانه (TLC) حتی ارزان تر از SSD های MLC هستند زیرا در هر سلول سه بیت ذخیره می کنند. در اصل ، SSD های TLC معمولاً برای استفاده سنگین تجویز می شدند ، اما به لطف پیشرفت های مداوم در فناوری فلش ، SSD های TLC اکنون از کارآیی و اطمینان بیشتری نسبت به قبل برخوردار هستند و حتی در برنامه های ذخیره سازی شرکتی نیز کاربرد دارند.
سامسونگ اولین SSD 3 بیتی ، سری 840 را در اکتبر 2012 معرفی کرد. یکی از بهترین SSD های 3 بیتی آن برای حرفه ای ها ، 970 EVO Plus است که می تواند فایل فیلم کامل HD (3.6 گیگابایت) را در یک ثانیه ذخیره کند!
سرانجام ، SSD های چهار سطح (QLC) وجود دارد که همانطور که حدس زده اید ، چهار بیت در هر سلول ذخیره می کند. زمانی وجود داشت که دیسک های QLC حتی برای کاربران دسک تاپ معمولی نیز به اندازه کافی قابل اعتماد نبودند. به لطف پیشرفت های مداوم سامسونگ ، SSD های QLC اکنون یکی از بهترین گزینه های SSD برای کاربران حساس به قیمت هستند. یکی از جدیدترین SSD های 4 بیتی سامسونگ ، 870 QVO است که احتمالاً بهترین کارت حافظه SSD با ظرفیت بالا است که بدون شکستن بانک ، در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد.
ترتیب آنها را بدهید
یکی از بزرگترین نوآوریهای موجود در بازار ذخیره سازی فلش ، 3D NAND یا Vertical NAND (V-NAND) است. هنگامی که فروشندگان SSD سعی کردند با نزدیکتر کردن سلولهای حافظه NAND ، حافظه را افزایش دهند ، متوجه شدند که وقتی سلولها خیلی به هم بسته می شوند ، حافظه فلش شروع به از دست دادن اطمینان می کند.
سپس سامسونگ سری 850 را ارائه داد ، تفاوت این دستگاهها در این بود كه سلولهای ذخیره سازی را به صورت لایه لایه روی هم قرار می دادند. این شرکت از این پیشگامانه پیشگامانه برای گسترش عرضه های SSD با ظرفیت بالا استفاده می کند ، که 3D V-NAND را به عنوان استاندارد SSD های مصرفی سامسونگ ایجاد کرده است.
سامسونگ V-NAND 24 لایه ای را در سال 2013 ، 32 لایه V-NAND را در سال 2014 ، 48 لایه V-NAND را در سال 2015 ، 64 لایه V-NAND را در سال 2016 ، 9 لایه V را معرفی کرد. -NAND در سال 2016 و 1xx لایه-V-NAND در سال 2019 ، کمک می کند تا زمینه برای دوره جدیدی از SSD ترابایتی هموار شود. تقریباً تمام SSD های مدرن از V-NAND برای ترتیب دادن چندین لایه فلاش NAND استفاده می کنند.
چرا SSD محبوب است؟
SSD ها با سرعتی حیرت انگیز جایگزین هارددیسک های سنتی شده اند که برای دهه ها در قلب صنعت ذخیره سازی مصرف کنندگان قرار داشته اند. و با دلیل خوب:
1. عملکرد عالی: SSD های NAND فلش با توجه به طراحی آنها به ترتیب مرتب تر از هارد دیسک های سنتی با اجزای مکانیکی هستند. حتی نسل اول SSD ها که به خودی خود قابل مقایسه با آخرین مشخصات SSD نیستند ، چندین برابر سریعترین هارد دیسک ها بودند. افزایش بهره وری به زمان بارگذاری سریعتر و انتقال سریعتر داده تبدیل می شود.
2. چند وظیفه ای روان: با کاهش زمان دسترسی به داده ها ، SSD به شما امکان می دهد تا به راحتی کار کنید و بین چندین برنامه جابجا شوید. کارهای پس زمینه مانند اسکن ضد ویروس و بایگانی های خودکار به کارهای پیش زمینه مانند ویرایش تصویر و پخش ویدئو 4K ارتباطی نخواهند داشت.
3. مصرف برق کم: همه دیسک ها برق مصرف می کنند. با این حال ، قطعات مکانیکی هارد دیسک ها به برق بیشتری نسبت به SSD ها احتیاج دارند که فقط به مقدار کمی جریان نیاز دارند. این به شما کمک می کند تا هزینه های رایانه خود را کاهش دهید.
4. سیستم های خنک کننده: علاوه بر مصرف کم انرژی ، کمبود اجزای مکانیکی متحرک به SSD ها نیز کمک می کند تا خنک تر از هارد دیسک های سنتی باشند. و از آنجا که حافظه های SSD نسبت به هارد دیسک ها سردتر هستند ، فن های خنک کننده به همین دفعات روشن نمی شوند ، این امر به بی صدا بودن رایانه کمک می کند.
5. فضای ذخیره سازی انعطاف پذیر: حافظه های SSD در اندازه های مختلف ذخیره سازی وجود دارند که از چند صد گیگابایت تا چند ترابایت متغیر است. آنها فاکتورهای مختلفی دارند و می توانند برای همه چیز استفاده شوند ، از ماشین های چند ده ساله با پورت SATA گرفته تا آخرین اسلات های M.2 PCIe.
6. بازی های بهتر: هرچه بازی ها بیشتر طلب می کنند ، هارددیسک های سنتی برای همگام شدن تلاش می کنند. حافظه های SSD با دسترسی سریعتر به داده ها کاملاً مناسب برای ارائه یک تجربه بازی بی وقفه هستند.
به چه فاكتوري نياز داريد؟
SSD ها دارای فاکتورهای مختلفی هستند و در چندین پورت مختلف کار می کنند.
اینکه شما به چه نوع دستگاهی نیاز دارید ، به دستگاه شما بستگی دارد. اگر ماشینی با مادربرد میان رده تا پیشرفته نسبتاً جدید دارید ، سیستم شما ممکن است شامل اکثر SSD های مدرن باشد.
از طرف دیگر ، بیشتر لپ تاپ های مدرن فوق العاده قابل حمل و کانورتیبل جایی برای یک SSD 2.5 اینچی سنتی ندارند. در عوض ، آنها فقط می توانند به شکل فاکتور M.2 در شکل آدامس قرار بگیرند.
SSD ها معمولاً در فاکتورهای شکل زیر در دسترس هستند:
1. ATA سری 2.5 اینچی (SATA): این متداول ترین نوع هایی است که شبیه یک هارد لپ تاپ سنتی هستند و از طریق همان کابل های SATA به یکدیگر متصل می شوند. اگر دستگاه شما دارای یک محفظه هارد دیسک 2.5 اینچی و یک کانکتور یدکی SATA است ، می توانید به سادگی آنها را به برق متصل کنید و کارتان تمام است.
2. کارت SSD Add Card (AIC): سرعت کار این دستگاه ها از طریق گذرگاه PCI Express (PCIe) بسیار سریعتر است. AIC ها به اسلات های مادربرد روی دسک تاپ وصل می شوند که معمولاً برای کارت های گرافیک استفاده می شوند. باز هم ، اگر مادربرد شما دارای یک اسلات PCIe x4 یا x16 خالی است ، می توانید آنها را بدون زحمت نصب کنید.
3. SSD های M.2: به شکل یک چوب RAM هستند ، اما به اندازه یک چوب لثه هستند. دستگاه های M.2 به استاندارد نصب SSD در لپ تاپ تبدیل شده اند.
چرا SSD های سامسونگ بهترین هستند
سامسونگ مدت مدیدی است که با ابتکارات خود در SSD متعهد به پیشگامی و رهبری صنعت است. این امر با رویکرد او در توسعه داخلی هر یک از اجزای حیاتی درون SSD تقویت می شود.
این استراتژی به صعود سامسونگ در رده های بالای بازار جهانی SSD کمک کرده است ، موقعیتی که از سال 2006 تاکنون حفظ کرده است.
سبد محصولات نوآورانه سامسونگ مجهز به ارائه عملکرد پیشرو در صنعت بدون به خطر انداختن دوام و قابلیت اطمینان طولانی مدت است. این شرکت SSD ها را در فاكتورهای مختلف متناسب با انواع رایانه ها ، جدید و قدیمی ارائه می دهد.
سامسونگ به لطف قابلیت های تولیدی خود ، قادر است نسبت قیمت و عملکرد بی نظیری را ارائه دهد که باعث می شود دامنه SSD ها صرف نظر از بودجه آنها برای انواع کاربران مناسب باشد.
داشتن واحد تولیدی خاص خود به سامسونگ این مزیت را اضافه می کند که یک تامین کننده عمودی یکپارچه برای تمام اجزای SSD خود است. این امر آن را در موقعیت منحصر به فردی قرار می دهد تا از ادغام کلی و کیفیت بی نظیر اطمینان حاصل کند. تمام اجزای اصلی SSD مانند کنترلر سفارشی Elpis ، V-NAND و DRAM کاملاً داخلی طراحی شده اند.
این سامسونگ را در موقعیتی رشک برانگیز قرار می دهد تا با نوآوری های بزرگ در بازار اولین باشد. SSD 980 PRO که به تازگی راه اندازی شده است نمونه کاملی برای استفاده از مزایای آن برای ارائه SSD بی نظیر به کاربران است.
980 PRO که برای برنامه های فشرده مانند بازی های گرافیکی سنگین بهینه شده است ، برای افراد حرفه ای و کاربرانی که خواهان عملکرد پیشرفته در رایانه های شخصی ، ایستگاه های کاری و ماشین های بازی پیشرفته خود هستند ، طراحی شده است.
امروزه سامسونگ علاوه بر فناوری نوآورانه و کاملاً یکپارچه SSD ، دارای بزرگترین ظرفیت تولید و سهم بازار در بازار فلش NAND نیز می باشد. سامسونگ در کنار بهترین کنترل کننده ها و سیستم عامل های صنعت ، از بهترین عوامل تعیین کننده عملکرد و قابلیت اطمینان SSD برخوردار است. با هم ، آنها به سامسونگ اجازه می دهند طیف گسترده ای از SSD ها را تولید کند که عملکرد مورد نیاز کاربران را برای ارتقا experience سطح بالاتری به کاربران می دهد.
منبع: subtitle-news.ir